Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Jämn produktion med kvalitetsvall!

En lönsam djurproduktion bygger på att ha möjlighet att producera fram tillräckligt mycket god näringsmässigt och högkvalitativt vallfoder till en låg produktionskostnad. Ska du hålla nere dina grovfoderkostnader måste du kunna skörda ett näringsmässigt bra foder i så stor mängd som möjligt för dina djur. Vallens avkastning minskar i regel med ökad ålder. Samtidigt förändras även sammansättningen under åren – vilket givetvis också påverkar mjölkproduktionen. Därför är det sällan rätt beslut att spara in på vallarna. Man vill ha en jämn produktion, och ett högkvalitativt grovfoder ser till så att kon mjölkar optimalt.

– En nyetablerad vall är en god investering i hela din verksamhet – det är ju det vi tillsammans vill uppnå, Johanna Öwall Ansvarig marknad Växt. Här är några toppblandningar som vi gärna berättar om!

Intensiva blandningar

Delikat (GEV Kvalitet) • BÄST FÖR MJÖLKPRODUKTION
Delikat (GEV Kvalitet) är framtagen för att ge både hög avkastning och goda näringsämnen. Rörsvingeln Karolina ger hög skörd och har ett breddat skördefönster tack vare att den mognar något senare än rörsvingelhybriden Hykor. Återväxtförmågan är god vilket borgar för en stor mängd högkvalitativt foder under säsongens samtliga 3-4 skördar.

Perfekt (GEV Framgång) • BÄST FÖR MJÖLKPRODUKTION
Perfekt (GEV Framgång) är högavkastande, torktålig och uthållig blandning. Lusern och rörsvingel Karolina i kombination ger en högavkastande och torktålig blandning med breddat skördefönster. Den höga baljväxtandelen borgar för ett proteinrikt grovfoder. Lusern utnyttjas bäst på väldränerade jordar med högt pH.

Mindre intensiva blandningar

Legend (GEV Stabil) • BÄST FÖR KÖTTPRODUKTION
Legend (GEV Stabil) är en mycket populär – vår storsäljare – blandning som passar väl för din köttproduktion. Basen av timotej, ängssvingel och engelskt rajgräs borgar för en härdig allroundblandning, där kombinationen av röd- och vitklöver garanterar både en jämn baljväxtandel över åren såväl som proteininnehåll i grovfodret. Kan efterbetas.

Johanna Öwall, ansvarig Marknad Växt
johanna.owall@svenskafoder.se

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Podcast
Röst från fältet
Tips & Råd

Nytt & Nyttigt om växt, grovfoder, spannmål och ensilering

Brunvit häst äter grovfoder

Vad innehåller mitt grovfoder?

En god investering med nyetablerad vall

Har du brist på grovfoder?

SiloSolve – rätt hantering för en god produktion

Därför är Silotite det perfekta valet för problemfri balning

Så får du långsiktig balans i ditt grovfoder

Mikronäring viktigt för fulltankade grödor

Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: