Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Protaq – mot E.Coli bakterier

  Protaq är en flytande produkt för användning i dricksvattnet. Produktens unika kombination av rena syror och mellanlånga fettsyror gör att den är effektiv mot både gram negativa (som E.Coli) och gram positiva (Clostridium perfringens) bakterier. Sänker också trycket av Campylobacter bakterier inför slakt. Till kycklingar så används den med fördel i förebyggande syfte under kycklingens första levnadsvecka. Lyckas man hindra tillväxten av E-coli under denna viktiga vecka så fås en positiv effekt på lägre dödlighet och mindre mängd benproblem, som ofta uppstår som en följd av E.Coli-infektioner. Dos: Använd 0,8 liter Taminco Protaq LF3 till 1000 liter dricksvatten. Blanda 0,8 liter Protaq LF3 i 10 liter vatten och dosera med 1 % till vattenlinjen. Bäst är att uppnå ett pH om 4,0 till 4,5 i vattnet efter tillsats. Det uppnås oftast med en inblandning mellan 0,5 till 2 liter per 1000 liter vatten. pH under 4,0 kan påverka foderintaget negativt och bör därför undvikas. För kalkoner rekommenderas Protaq att användas under de första 10 dagarna och därefter 3 dagars stötbehandling varvat med 4 dagar upp till och med 8 veckors ålder. Var extra noga med att ha koll på ditt pH om du har kalkoner då dessa är extra känsliga mot för lågt pH i vattnet. Protaq kan även användas till värphöns, förslagsvis under uppvärpet.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Podcast
Röst från fältet
Tips & Råd
Lantbrukare står i kostall

På Peter Hanssons mjölkgård håller Energi Boost uppe energin

Grisfodersäljare i grisstall.

Skräddarsydda foderlösningar på riktigt!

Caroline Högberg, Väst-Farm

Nytänkande högt på agendan på Väst-Farmi Färgelanda

Planera din bulkfoderbeställning för julen

Dunsåsens Lantbruk

Dunsåsens Lantbruk ger startfoder för kons fulla potential

Bild som visar hur siloövervakningen skannar siloinnehållet i fodersilon.

Hur smart är din fodersilo?

Nytt & Nyttigt om Nöt 2024 – Ute Nu!

Brunvit kalv med gula öronlappar ligger i halm.

Från kalv till kalvningsklar kviga

Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: