Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

“Öppenhet för dialog ger vilja till förändring”

Innovationer skapas då man ser möjligheter i att förändra något som redan finns för en enklare och mer funktionell hantering. Ofta sker det här i vardagen. Det finns människor som är extra duktiga på att se möjligheter och är förändringsbenägna och vill utveckla för att komma vidare.

Som lantbrukare är du ett med din verksamhet. Din verksamhet sköts hands on, det är du som ser vad som fungerar och vad som inte fungerar. Om något behöver ändras, ändrar du det: det är viktigt att agera för att nå de resultat du vill nå – om det så gäller djurproduktion eller växtodling, eller egentligen vilken entreprenöriell verksamhet inom landsbygdsföretagandet som helst.

För mig handlar ledning om att skapa förutsättningar för att utvecklas. Visst måste jag ibland fatta svåra och tuffa beslut, det tillhör rollen. Men dessa beslut fattar jag inte utan att först ha diskuterat igenom det noga med mina medarbetare. Den person som skapade Googles infrastruktur lär ha sagt: Människor vill inte följa mig in i framtiden, de vill skapa framtiden tillsammans med mig. Jag tror det ligger mycket i detta.

För att åstadkomma förändring och innovationer i ett företag, vilket som helst, tänker jag att man inte ska avgränsa det allt för få personer. Alla kan ha bra input. Man måste bara lära sig att lyssna. Ska man t.ex. förändra ett logistiskt flöde så att det fungerar bättre, måste man lyssna av både de som planerar frakterna, fabrikerna, säljarna som är nära kunderna, och kunderna själva. Det kan hända att inte alla får exakt det de vill. Det är inte poängen. Men genom att gnugga de olika tankarna mot varandra, kan vi öppna upp oss och inte bara arbeta med våra egna fördomar. En sak är säker: en person har sällan helt rätt – åtminstone inte alla gånger.

Att ha olika åsikter är alltså inte detsamma som att alla kan ha rätt: Däremot är det bra att vi stöts och blöts mot varandra för att vi ska kunna utveckla idéer som är hållbara i framtiden. Men då behöver man en organisation där man inte är rädd att tänka högt, där man inte är orolig för att presentera saker. Då kan man också klara av att andra ifrågasätter förslagen.

För oss är dialogen med dig som arbetar i vår gemensamma näring helt nödvändig för att vi ska kunna ta vår verksamhet vidare och kunna möta dig på ett kreativt och inspirerande sätt. Du ser vad som fungerar i din verksamhet. Vi vet hur man gör foder eller vilka utsädessorter som kan passa för en önskat resultat. Målet för oss båda är solklart: att skapa lönsamhet och kvalitet.

2018 blev ett tufft år för de flesta av oss. Men höstsådden blev riktigt bra.

Nu gör vi 2019 till ett riktigt bra år – tillsammans!

Carsten Klausen – VD

carsten.klausen@svenskafoder.se

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Podcast
Röst från fältet
Tips & Råd

Peter Giørtz-Carlsen utsedd till ny koncernchef för DLG Group

Tidningen nr 3 2024 - Ett magasin från Svenska Foder för svensk lantbruksnäring

Nytt nummer av Tidningen! Ett magasin för svensk lantbruksnäring

DLG levererar stabilt halvårsresultat

Biocircs biogasanläggning

DLG och BioCirc öppnar upp för avtal om biomassa

Kristian Hundeboll VD DLG

Kristian Hundebøll lämnar som koncernchef

Carsten Klausen står i spannmålsfält.

Förändringen börjar idag

Nytt nummer av tidningen Tidningen ligger på ett bord bredvid en korg med syrenblommor.

Nytt nummer av Tidningen! Ett magasin för svensk lantbruksnäring.

Hållbart med digital faktura – registrera dig före den 1 oktober!

Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: