Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Arkiv: Foder för Mjölkkor

Tips för god juverhygien

Vad bör man tänka för att i största möjliga mån undvika mastit? Vilka hjälpmedel finns? Hur tänker du kring liggbås och utgödsling? Erika Nyström, produktchef Nöt tipsar om några strategier för den dagliga verksamheten .

Läs mer »

Kalvningsförlamning är ofta toppen av ett isberg

Andelen kor som registrerats med kalvningsförlamning i danska besättningar svänger extremt mycket. Veterinärer uppmanar att man ska sätta in förebyggande åtgärder. Ett bra sätt är att använda X-Zelit. I genomsnitt har cirka 7,5 procent av de danska kobesättningarna i landet fått en efterföljande behandling för kalvningsförlamning i samband med kalvningen. Detta tal täcker dock en enorm variation från hela 68 procent i några besättningar, till 0 procent i andra, där man det senaste året inte

Läs mer »

Slipp välja mellan ekologiskt och närproducerat

Närproducerade Inga är högkoncentrerade på energi som kommer från en kombination av stärkelse och betfiber.

Svenska Foder såg en efterfrågan på dessa produkter, även inom den ekologiska produktionen. Därför utvecklades Rosa Eko Inga och Topp Eko Inga.

Läs mer »

Öka lönsamheten med fetthaltshöjande foder!

Ett förhållandevis lätt sätt att öka lönsamheten är att använda ett fetthaltshöjande foder vilket ofta genererar tre-fyra gånger pengarna tillbaka. Fodrar du inte redan med ett fetthaltshöjande foder – be då din säljare eller rådgivare att göra en optimering och få reda på hur mycket du kan tjäna. Produkterna har mycket gemensamt med övriga Rosafoder, som till exempel en hög energinivå, hög nivå betfiber och lågt stärkelseinnehåll. Fetthaltshöjande Rosa finns med olika proteinnivåer med  en varierad proteinsammansättning,

Läs mer »

Med Solmjölk på kontot

Vi har skrivit om många lantbrukares verksamhet, deras produktion, deras entreprenörskap, deras nytänk och deras val i hur de lägger upp sitt arbete. Fokus hamnar naturligt på ägandet, och hur ägandet förvaltas, eftersom ett ägande i en gård nästan alltid inbegriper att man själv arbetar handgripligen i produktionen. Så vi får med hur arbetet med djuren går eller hur växtodlingen sköts: för att på så sätt kunna förmedla olika tankar och idéer hur en lantbruksverksamhet

Läs mer »

TOPP 5 hållbara sätt för proteinförsörjning

Hörnstenen inom idisslarnutrition vilar på relationen mellan mjölkkor och deras vommikrober, skriver Dr Sophie Parker-Norman, Chef för FoU på Volac International, i en artikel i Dairy Global. När mikrobfloran hanteras rätt kan vi förbättra mjölkproduktionen – men det kan vara något av en balansakt, fortsätter hon. Med ett ökat fokus på kvävehantering ur miljösynpunkt, är det viktigt att precisionen för proteinutfodring blir en norm i en hållbar mjölkkofoderstat. Proteineffektiviteten hos idisslare ligger idag mellan 16-40

Läs mer »

Dalsspira Mejeri vurmar för det närproducerade

Malin Jakobsson, VD för Dalsspira Mejeri som ligger i Dalsland, berättar för Tidningen hur de byggt upp ett mejeri som satsar på mjölk som är närproducerad. Och så får vi berättat för oss historien om hur deras grillost blev en succé. Ibland undrar jag stilla vad det är som gör att ett livsmedel blir mer populärt än andra. Vad är det som gör att något får genomslag. Marknadsföring, javisst. Men är det bara det? Hur

Läs mer »

Nyhet! Inga – närproducerade foder till nötproduktion

Foder med närproducerade råvaror för alla behov. Nu utökar vi vårt sortiment men en serie soja- och palmfria foder där råvarorna är producerade i Sverige eller Europa. Vi arbetar med hållbart producerad soja och palm i våra foder och majoriteten av råvarorna är dessutom biprodukter från tillverkning av andra slutprodukter än just foder. Behovet av att tillföra soja och palm i fodret kan dock variera och det finns många råvaror som produceras i Sverige och

Läs mer »

”Nästa mål är att komma upp på 12 ton mjölk per ko och år”

Andreas Folkesson i Östra Sörby på Öland odlar både majs och vall till sin mjölkproduktion. Andreas är klar över att grovfoderproduktionen och kvaliteten på grovfodret är avgörande för att kunna producera mjölk till rätt resultat. Andreas har valt bort koncentrat, och då behöver han mycket protein. Här berättar Andreas hur han gör för att lyckas. Andreas Folkesson som tillsammans med sin fru Lovisa driver gården i Östra Sörby, på Öland, flyttade hem till föräldragården 1995

Läs mer »

Ketoglyk ger bättre produktion och tydligare brunst

Peter Svensson, som tillsammans med Kristina Niklasson driver Furumossens Lantbruk, utanför Hässleholm i Skåne, kunde med hjälp av DeLavals Herd Navigator™ avläsa i mjölken att en del av de nykalvade korna hade energibrist. Den största vinsten i att stävja energibrist i tidigt skede i laktationen är att kon inte får en sån hög grad av energibrist att det märks i minskad mjölkmängd. Får man kon i rätt energibalans snabbt, finns det bra förutsättningar att få

Läs mer »
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: