Probiotika till kalv
Nytt nummer av Tidningen! Ett magasin för svensk lantbruksnäring
Ute nu – Nytt & Nyttigt om Fjäderfä 2025
Nytt nummer av Tidningen! Ett magasin för svensk lantbruksnäring
Bra att ha inför lamning
Lämpliga tider under året för hullbedömning
Bra pH-värde gör skillnad för blötfoderanläggningen
Nytt nummer av Tidningen! Ett magasin för svensk lantbruksnäring
Nytt nummer av Tidningen! Ett magasin för svensk lantbruksnäring
Fibergi är nu en del av Hippo!
Vad finns i min silo?
Hållbart med digital faktura – registrera dig före den 1 oktober!
Vad finns i min silo?
Hållbart med digital faktura – registrera dig före den 1 oktober!
Hållbart med digital faktura – registrera dig före den 1 oktober!
Bättre kvalité på grovfodret
Svenska Foder & Salinity gör gemensam sak
Nytt & Nyttigt om växt, grovfoder, spannmål och ensilering
Hållbart med digital faktura – registrera dig före den 1 oktober!
Ogräs i vårkorn, vårvete, havre, åkerböner, ärter och sockerbetor – Fokus i fält v 15
Nytt nummer av Tidningen! Ett magasin för svensk lantbruksnäring
Vad finns i min silo?
Hållbart med digital faktura – registrera dig före den 1 oktober!
Nomus hjälper dig med allt kring spannmålen!
Full koll på din spannmål
Tillväxtreglering, inför majssådden och svartfågel – Fokus i fält v 16
Ogräs i vårkorn, vårvete, havre, åkerböner, ärter och sockerbetor – Fokus i fält v 15
Tillväxtreglering, inför majssådden och svartfågel – Fokus i fält v 16
Vad är nästa steg för fjäderfägödselmarknaden?
Ogräs i vårkorn, vårvete, havre, åkerböner, ärter och sockerbetor – Fokus i fält v 15
Nytt nummer av Tidningen! Ett magasin för svensk lantbruksnäring
Tillväxtreglering, inför majssådden och svartfågel – Fokus i fält v 16
Vad är nästa steg för fjäderfägödselmarknaden?
Tillväxtreglering, inför majssådden och svartfågel – Fokus i fält v 16
Ogräs i vårkorn, vårvete, havre, åkerböner, ärter och sockerbetor – Fokus i fält v 15
Nytt nummer av Tidningen! Ett magasin för svensk lantbruksnäring
Ny energi skapar dynamik på bränslemarknaden
Ett nytt år för 6Tolv
Förändring är det konstanta
Ett nytt år för 6Tolv
Förändring är det konstanta
Ett nytt år för 6Tolv
Förändring är det konstanta

Arkiv: Nötfoder

Behovet av dyrt protein minskar – med ProtiSpar

Det tog 10 år att utveckla ProtiSpar, det som nu är en patenterad blandning av olika eteriska oljor. Resultaten med ProtiSpar vilar förutom på studier från laboratorium och universitet också på omfattande praktiska erfarenheter.  – ProtiSpar hämmar de bakterier i vommen som bryter ner protein, berättar Erika Nyström, produktchef Nötfoder. Produktionen av flyktiga fettsyror hämmas inte. Tack vare det kommer mer protein och intakta aminosyror från fodret passera vidare till tarmen där de bättre kommer

Läs mer »

En mjölkbonde med fokus på kvalitet

Brisbo Lantbruk, ligger i byn Brismene mellan Falköping och Ulricehamn. Här bedriver Markus Brisbo och hans familj ett lantbruk, och har gjort så i flera generationer. Mjölkproduktionen är grunden på gården, men denna grund har efterhand utvecklats genom att också satsa på en nötköttsproduktion. Idag består denna produktion av 200 djur. Här ingår bland annat en mjölkproduktion på cirka 75 Holsteinkor plus rekrytering som i februaris provmjölkning 2022 översteg 12 300 kg. För att kunna

Läs mer »

Slipp välja mellan ekologiskt och närproducerat

Närproducerade Inga är högkoncentrerade på energi som kommer från en kombination av stärkelse och betfiber.

Svenska Foder såg en efterfrågan på dessa produkter, även inom den ekologiska produktionen. Därför utvecklades Rosa Eko Inga och Topp Eko Inga.

Läs mer »

ProtiSpar – ett tillskott som reducerar proteinbehovet

Bent Jørgensens, Thyregod i Mittjylland Utmaningarna är många för nötbesättningarna, och det drabbar också Bent Jørgensens verksamhet i Thyregod i Mittjylland. En enskild produkt har dock minskat trycket något, när det kommer till att minska användandet av proteinråvaror. Och så är det också fördelaktigt för slutresultatet. Det är mycket foder som går åt till 300 kor, och det kräver en rejäl budgetplanering. Om du till det lägger på de stigande foderpriserna kan det vara dags

Läs mer »

Håll dina kalvars mag-tarmhälsa i skick med Dialyt Express

Marcus Johansson på Bissgården utanför Stenstorp i Falköpings kommun driver – tillsammans med sin syster Jenny och sin far Evert – en konventionell mjölkproduktion med lösdrift, 145 årskor och en produktion på 12 000 ECM. Bissgården har inga egentliga problem som man fokuserar extra på: -Vi vill hålla produktionen jämn och det försöker vi göra genom att se till att den mjölkande kon är frisk fram till att den går till slakt. Det handlar om

Läs mer »

Öka lönsamheten med fetthaltshöjande foder!

Ett förhållandevis lätt sätt att öka lönsamheten är att använda ett fetthaltshöjande foder vilket ofta genererar tre-fyra gånger pengarna tillbaka. Fodrar du inte redan med ett fetthaltshöjande foder – be då din säljare eller rådgivare att göra en optimering och få reda på hur mycket du kan tjäna. Produkterna har mycket gemensamt med övriga Rosafoder, som till exempel en hög energinivå, hög nivå betfiber och lågt stärkelseinnehåll. Fetthaltshöjande Rosa finns med olika proteinnivåer med  en varierad proteinsammansättning,

Läs mer »

Svenska mervärden är värda att betala för

Vi står bakom den svenska modellen. Vi gillar att de svenska mervärdena gör att människor aktivt väljer svenskproducerade livsmedel. I Sverige och i andra länder. Det finns många skäl att välja svenskt. GMO-frihet. Lägsta antibiotikaanvändningen i EU. Djuromsorg i världsklass, med exempelvis förbud mot näbbtrimning, mot svanskupering, mot fixering av suggor och krav på att korna ska vara utomhus. En livsmedelsproduktion som vi kanske är unika i världen med. Den GMO-fria sojabönsskörden väsentligt mycket lägre

Läs mer »

Med Solmjölk på kontot

Vi har skrivit om många lantbrukares verksamhet, deras produktion, deras entreprenörskap, deras nytänk och deras val i hur de lägger upp sitt arbete. Fokus hamnar naturligt på ägandet, och hur ägandet förvaltas, eftersom ett ägande i en gård nästan alltid inbegriper att man själv arbetar handgripligen i produktionen. Så vi får med hur arbetet med djuren går eller hur växtodlingen sköts: för att på så sätt kunna förmedla olika tankar och idéer hur en lantbruksverksamhet

Läs mer »

Reducera leverbölder med rätt utfodring

Leverbölder hos slaktdjur har flera orsaker, men de uppstår ofta på grund av en intensiv, stärkelserik foderstat. Förekomsten kan dock reduceras genom rätt utfodring. Århus Universitet i Danmark har gjort en mängd studier för att kunna ringa in vad det är som påverkar mängden leverbölder hos slaktdjur. Den vanligaste orsaken till att leverbölder uppträder hos slaktdjur är en intensiv utfodring med stärkelserikt foder, samtidigt som mängden strukturfoder är begränsat. Vomfloran blir då ”onormal” för en

Läs mer »

TOPP 5 hållbara sätt för proteinförsörjning

Hörnstenen inom idisslarnutrition vilar på relationen mellan mjölkkor och deras vommikrober, skriver Dr Sophie Parker-Norman, Chef för FoU på Volac International, i en artikel i Dairy Global. När mikrobfloran hanteras rätt kan vi förbättra mjölkproduktionen – men det kan vara något av en balansakt, fortsätter hon. Med ett ökat fokus på kvävehantering ur miljösynpunkt, är det viktigt att precisionen för proteinutfodring blir en norm i en hållbar mjölkkofoderstat. Proteineffektiviteten hos idisslare ligger idag mellan 16-40

Läs mer »
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: