Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Arkiv: Kemiska ensilieringsmedel

Hållbart med digital faktura – registrera dig före den 1 oktober!

Som ett led i vårt hållbarhet- och digitaliseringsarbete har vi beslutat att fr o m 1 oktober 2024 införa en faktura-avgift på 60 kr per pappersfaktura/-avräkning. För att du som kund/spannmålsleverantör i fortsättningen ska få din faktura och/eller avräkning på epost måste du registrera dig på https://faktura.svenskafoder.se. Via denna länk fyller du i ditt namn, kund- och org-/personnummer, telefonnummer samt den e-postadress där du vill att fakturorna ska landa. Alla kan inte registrera sig via

Läs mer »
Ätande kor - Freshfoss bäst i test

FreshFoss Premium – bäst i test!

Den mest effektiva produkten för att stabilisera fodret I Danmark har SEGES* jämfört 4 olika tillsatser och deras förmåga att stabilisera fullfoder. Carolina Johansson, foderchef i Svenska Foder, berättar om försöket som visade att FreshFoss gav den bästa effekten. Försöket utfördes på en besättning med 260 mjölkande kor under tre dagar sommaren 2018. Dygnsmedeltemperaturen den här perioden låg strax över 21 grader vilket kan betraktas som utmanande förutsättningar och mycket lämpliga för att genomföra testet. –

Läs mer »

FreshFoss Basic

FreshFoss Premium – bäst i test! I Danmark har SEGES* jämfört 4 olika tillsatser och deras förmåga att stabilisera fullfoder. Försöket utfördes på en besättning med 260 mjölkande kor under tre dagar sommaren 2018. Dygnsmedeltemperaturen den här perioden låg strax över 21 grader vilket kan betraktas som utmanande förutsättningar och mycket lämpliga för att genomföra testet. Läs mer om försöket om stabilisering av fullfoder

Läs mer »

FreshFoss Premium

FreshFoss Premium – bäst i test! I Danmark har SEGES* jämfört 4 olika tillsatser och deras förmåga att stabilisera fullfoder. Försöket utfördes på en besättning med 260 mjölkande kor under tre dagar sommaren 2018. Dygnsmedeltemperaturen den här perioden låg strax över 21 grader vilket kan betraktas som utmanande förutsättningar och mycket lämpliga för att genomföra testet. Läs mer om försöket om stabilisering av fullfoder

Läs mer »
Maltkornfält

Propionsyra

Spannmålskonservering Propionsyra eller spannmålskonservering för spannmål, ärtor och bönor. Propionsyrabehandlad spannmål bibehåller sin kvalitet i mer än 12 månader eftersom syran tränger in i kärnan och hejdar mikroorganismernas utveckling. Den behandlade spannmålen blir smaklig samtidigt som dammproblemen minskar. Propionsyrabehandling lämpar sig även för ärtor och bönor.

Läs mer »
Kossor vid foderbord

FreshFoss

Förlänger mixens hållbarhet Under varmare perioder på året har många fått erfara att det fräscha, näringsrika fodret som mixats ihop har tagit värme och förlorat mycket av den värdefulla näringen under tiden det legat på foderbordet. Att mixen blir varm är ett tydligt tecken på oönskad tillväxt av jäst- och mögelsvampar. Vid tillväxt av jäst och mögel förbrukas den mest lättillgängliga näringen samtidigt som värme genereras. Mikroorganismerna kan också bilda olika ämnen som försämrar fodermixens

Läs mer »
Kossor vid foderbord inomhus

HelmGräs & HelmMajs

Kemiska ensileringsmedel för vallfoder och helsädesensilage HelmGräs och HelmMajs är tillåtet att använda i KRAV-certifierad och ekologisk produktion enligt Rådets förordning (nr) 834/2007 samt Kommissionens förordning (EG) nr 889/2008. Både HelmGräs och HelmMajs innehåller propionsyran. Propionsyra ger skydd mot tillväxt av jäst- och mögelsvampar vilket också ger ett gott skydd mot varmgång.

Läs mer »
Ensilagebalar på fält

Kemiska ensileringsmedel

Skapa en hämmande miljö för oönskat mikrobiellt liv Kemiska ensileringsmedel skapar en hämmande miljö för oönskat mikrobiellt liv. Vid tillsats av syra vid ensilering sker en omedelbar pH-sänkning i grönmassan. Sänkning av pH-värdet skapar goda förutsättningar för de naturligt förekommande mjölksyrabakterierna att försöka sig och stoppar cellandning, värmebildning och tillväxt av oönskade mikroorganismer som till exempel klostridier. Genom att tillsätta syra vid ensilering minskar nedbrytningen av socker och protein, vilket gör att ensilage behandlade med

Läs mer »
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: