Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Bibehåll spannmålskvaliteten – Boka dimning inför skörden!

Inför skörd är det viktigt att dina lager är fria från skadedjur av olika slag. Den nya skörden är din viktigaste intäkt och något du måste ta vara på bästa vis. Om du har haft problem tidigare med baggar och andra skadedjur, är det väl värda pengar att låta Nomus utföra en ”kalldimning” i dina silos.

Kalldimma spannmål

-Vi har ett gott samarbete med många lantbrukare idag kring att ”kalldimma” spannmål, berättar Johan Hagstedt som är skadedjurstekniker på Nomus. Vi använder något som vi kallar Raketen, som ser ut ungefär som en lövblås, som är ett speciellt anpassat dimningsaggregat som kan tillverka en finfördelad dimma för bästa resultat. I aggregatet blandas vatten och produkten k-biol – en insekticid – som är till att förebygga eventuella angrepp av skadedjur i framtida spannmål som ska lagras.

-Det här är en långtidsverkande behandling, som alltså även inaktiverar kommande angrepp, fortsätter Johan. Den här behandlingen görs på konventionella gårdar. Om man har en ekologisk produktion, har vi andra medel att använda.

Att städa noggrant är prio

Men Johan menar att det som kommer först är att städa ordentligt och noggrant. Bara så kan man få de resultat man vill uppnå.

-Du ska se till att städa omsorgsfullt i silomiljö, och även i angränsande utrymmen som inlastningsfickor, elevatorgropar och ändlägen på transportband. Sen ska du givetvis hålla koll på din vara när den väl är inne i huset – hålla koll på temperaturförändringar och fukt. Gör man det kan man bibehålla rätt värde på sin spannmål – växtodlingen är inte slut förrän varan är såld, till rätt pris.

Nomus

Nomus Skadedjursbekämpning och Brandskydd arbetar inom lantbruks-, industri-, livsmedelssektorn och med fastighets- och försäkringsbolag.

Nomus personal har många års erfarenhet inom branschen: engagerade servicetekniker som vet vad de talar om. De gör alltid ett noggrant och säkert arbete med en ordentlig uppföljning.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: